Wednesday, June 26, 2013

Ciganski gulaš

Ciganski gulaš



Sastojci:
100 g govedine
100 g svinjetine
50 g mesnate dimljene slanine
50 g luka
4 zelene i crvene paprike
mast ili malo ulja
7 češnja belog luka
5 kašika slatke ili ljute (po ukusu) mlevene crvene paprike
6 kašika supe juhe
10 malih paradajza
so, biber
1 kašičica brašna

Priprema:
Očistiti luk i iseći ga na kolutove, oprati papriku, očistiti od semenki i iseći na rezance. Slaninu iseći na kockice i popržiti dok ne dobije zlatnu boju, dodati luk, iseckani beli luk i papriku i pustiti da se dinsta.

Za to vreme meso iseckano na kockice posoliti i pobiberiti pa dodati povrću.

U 6 kašika supe razmutiti mlevenu papriku i dodavati tu smesu gulašu tokom dinstanja.

Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći na kriške pa dodati gulašu.

Sve dinstati dok meso ne postane meko. Po izboru, možete dodati i jedan krompir iseckan na kockice.

Da bi dobili gustinu, u malo vode razmutite brašno i dodajte gulašu.

Poslužite vruće uz hleb, testeninu ili pirinač.

0 comments:

Post a Comment