Gulašveleš
Sastojci:
600–800 g na komade isečene krte govedine ili ovčetine, 1 kg goveđih ili ovčijih kostiju, po kašika usitnjenog crnog i belog luka, masti, slatke ili ljute aleve paprike, so, 5 krompira, 2 nasečene paprike, 2 oljuštena i nasečena paradajza, biber
PRIPREMA
Propržite na masti crni luk, pospite ga alevom paprikom i zalijte s dve šolje vode. Dodajte meso, kosti i ostale začine i kuvajte poklopljeno dok meso ne omekša. Izvadite kosti, dodajte nasečeno povrće i kuvajte ga dok ne omekša. U toku kuvanja dolivajte po malo vode i pazite da ne preterate s količinom tečnosti. Gulašleveš i brojna druga mađarska jela služe se s noklicama-galuškama.
Search This Blog
Wednesday, June 26, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment