Wednesday, June 26, 2013

Gulaš od pilećih iznutrica

Gulaš od pilećih iznutrica





Potrebni sastojci:

1/2 kg živinske izutrice
4 kom većeg crnog luka
po ukusu soli
malo masnoće
ko voli mleveni crni biber


Priprema jela:

POSTUPAK: Iznutrice iseći i to na ne mnogo sitne delove, staviti u šerpu, dodati odmah iseckan crni luk, malo masnoće i posoliti po ukusu.Sipati malo vode i staviti da se na LAGANOJ vatri polako krčka.U toku dinstanja dolivati po malo vode dok sve ne omekša. Kada je kuvanje pri kraju, vodu više ne dodavati već kuvati dok sva tečnost ne ispari.
Ovo jelo je jednostavno ali i u svojoj jednostavnosti vrlo ukusno.
Luk daje gustinu ovom gulašu i nije potrebno dodavati brašno, može ko voli dodati malo aleve paprike.Luk se odmah stalja, ne prži se posebno kao kod običnog gulaša.

0 comments:

Post a Comment