Wednesday, June 26, 2013

Gulas od soje

Gulas od soje




Sastojci:
100 g soja komadića
1/2 kg crnog luka
veza zeleni
1/2 l soka od paradajza
100 ml belog vina
3 kašike soja sosa
1/3 kašičice belog luka u prahu
lovorov list
biber
celerova i obična so
ulje za dinstanje

Postupak:
1. Soju i očišćen koren peršuna (beli deo zeleni) skuvati u slanoj vodi. Sačuvati tečnost.
2. Sitno iseckan crni luk i komadiće šargarepe posoliti pa dinstati na 50 ml ulja 100 ml tečnosti u kojoj se kuvala soja i koren peršuna. Dinstati dugo, dok povrće sasvim ne omekša, i povremeno nalivati tečnošću.
3. Dodati kuvanu procedjenu soju, sok od paradajza, belo vino, soja sos i začine. Kuvati na tihoj vatri još pola sata – sat, do željene gustine. Servirati uz tortilje.

0 comments:

Post a Comment