Šumski gulaš
Sastojci:
500 gr raznih pečuraka isečenih na listiće (što više vrsta to bolje)
1 crveni luk
2 čena belog luka
3 velika krompira
2 zrela paradajza ili 1 dl kuvanog
so, biber, ulje, lovor, čili, mlevena crvena paprika, peršunov list.
Priprema:
Prpržiti kratko crveni i beli luk u dubljem sudu. Dodati pečurke isečene na listice i ostaviti da sva voda ispari. Doliti vodu da prekrije pečurke i začiniti svim začinima, pa dodati paradajz i krompir isečen na kocke. Kuvati oko pola sata, da se krompir skuva (iseći na što manje kocke da se skrati vreme kuvanja). Na kraju staviti dosta svežeg peršuna. Gustina gulaša se odredjuje količinom vode koju dodajete, ako Vam ispadne bistriji možete ga sa malo brašna ili jednostavno deo krompira viljuskom izgnječite.
Search This Blog
Wednesday, June 26, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment