Wednesday, June 26, 2013

Šumski gulaš

Šumski gulaš



Sastojci:
500 gr raznih pečuraka isečenih na listiće (što više vrsta to bolje)
1 crveni luk
2 čena belog luka
3 velika krompira
2 zrela paradajza ili 1 dl kuvanog
so, biber, ulje, lovor, čili, mlevena crvena paprika, peršunov list.

Priprema:
Prpržiti kratko crveni i beli luk u dubljem sudu. Dodati pečurke isečene na listice i ostaviti da sva voda ispari. Doliti vodu da prekrije pečurke i začiniti svim začinima, pa dodati paradajz i krompir isečen na kocke. Kuvati oko pola sata, da se krompir skuva (iseći na što manje kocke da se skrati vreme kuvanja). Na kraju staviti dosta svežeg peršuna. Gustina gulaša se odredjuje količinom vode koju dodajete, ako Vam ispadne bistriji možete ga sa malo brašna ili jednostavno deo krompira viljuskom izgnječite.

0 comments:

Post a Comment