Wednesday, June 26, 2013

Aromatični goveđi gulaš

Aromatični goveđi gulaš



Za 4 osobe potrebno je:
1 kg goveđih šnicli,
250 g šampinjona,
7,5 dl goveđe supe od kocke,
1,5 kašičica morske soli,
3/4 kašičice bibera,
30 g maslaca,
2 glavice crnog luka,
2 kašike brašna,
2 kašike paradajz-soka,
2 kašike kakao-praha,
1/4 kašičice majčine dušice,
1/4 kašičice origana,
1/4 kašičice bosiljka,
500 g krompira,
3 šargarepe,
veći komad celera,
kašika iseckanog svežeg peršuna i
2 kašike maslinovog ulja.

Maslinovo ulje zagrejte na umerenoj temperaturi, goveđe šnicle isecite na kocke, posolite, pobiberite i pržite oko 10 minuta. Zatim ih izvadite, poklopite i odložite sa strane. U šerpi istopite maslac i na njemu propržite sitno iseckane pečurke, pet minuta na umerenoj temepraturi. Dodajte sitno iseckani crni luk, neprekidno mešajući pržite 5 minuta, stavite brašno i pržite još 5 minuta. U šerpu sipajte supu, paradajz sok, kakao, majčinu dušicu, origano i bosiljak. Sačekajte da provri, dodajte šargarepu, krompir i celer, poklopite i kuvajte oko 30 minuta. Isključite ringlu, dodajte goveđe mese, ako je potrebno posolite i pobiberite gulaš, začinite peršunom i ostavite na ringli još desetak minuta. Servirajte dok je vruće.

0 comments:

Post a Comment