Gulaš palenta
Sastojci (za 5 osoba) za gulaš:
1/2 kg mesa, palenta
4 crna luka
4-5 šargarepa
1 kašičica crvene mlevene papričice
ulje, so, biber, 1,5 l vode
Priprema:
Luk iseckajte na sitno, šargarepu narendajte, zajedno bacite na vrelo ulje i dinstajte 20-ak minuta. Meso isecite na komadiće i dodajte ga luku i šargarepi (posle 20 minuta). Kuvajte na srednje jakoj vatri oko sat i po, uz mešanje i nalivanje sa malo vode. Po želji dodajte so, začine, biber. Kada je meso mekano, gulaš je gotov.
Napravite palentu, pa je isecite na komade, stavite u svaki tanjir jedan komad (ili više manjih) i preko toga prelijte gulaš.
Search This Blog
Wednesday, June 26, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment