Thursday, May 9, 2013

Svinjski gulaš sa kiselim paprikama

Svinjski gulaš sa kiselim paprikama

Svinjski gulaš sa kiselim paprikama

Sastojci

  • 1 kg svinjskog mesa
  • 6-7 glavica crnog luka
  • 3 korena šargarepe
  • 4-5 kiselih paprika (iz turšije)
  • so, 
  • biber, 
  • aleva paprika
  • ulje, 
  • voda

Priprema

Meso oprati, iseći na komade (oko jedan santimetar) i na zagrejanom ulju staviti da se prži. Mesu dodati odmah luk iseckan na listiće, šargarepu oljuštenu i iseckanu na kolutove, kao i paprike isečene na krupnije komade. Sipati jednu kafenu šoljicu tečnosti (supa ili mlaka voda) i sve zajedno dinstati na umerenoj temperaturi. Kada meso omekša (probati viljuškom) dodati jednu čajnu kašičicu aleve paprike, so, biber i još dve šoljice supe. Nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi, a po želji dodati još 1-2 šoljice supe.
Ovaj gulaš se služi uz kuvanu testeninu, kuvani pirinač, a može i domaća pogača.

0 comments:

Post a Comment