Thursday, May 9, 2013

Segedinski gulaš


Segedinski gulaš

Segedinski gulaš 


Potrebno

  • 500 g svinjskog mesa - 
  • 2 kašike maslaca - 
  • 2 glavice crnog luka - 
  • 400g kiselog kupusa ribanca - 
  • 2 dcl bistre supe - 
  • 2 velika krompira secena na šestice - 
  • 2 kašike aleve paprike - 
  • 200 g kisele pavlake - 
  • so
  • biber


Priprema
Meso isecite na kocke, zacinite ga i propržite na maslacu. Dodajte seckani luk i nastavite dinstanje.Dodajte prethodno kuvan kupus, zalijte supom i na tihoj vatri dinstajte 50 minuta. Dodajte krompir i dinstajte još 15 minuta.Alevu papriku umutite sa kiselom pavlakom ,solju i biberom,sve zajrdno dobro izmešajte.Dinstajte još10 minuta.
Služite toplo.

0 comments:

Post a Comment