Potrebno je (za 4 osobe):
Vreme pripreme: 50 minuta
- 400 g šampinjona
- 400 g bukovača
- 400 g šitaka
- 2 paprike babure
- 1 veza mladog luka
- 300 g pelata paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl kisele pavlake
- 1 dl neutralne pavlake
- 100 g bekon slanine
- 1/2 veze peršuna
- 5 dl goveđe supe
- 1 kašika mlevene paprike
- 4 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- začin C, biber
Priprema:
1. Pečurke oprati i iseći na četvrtine, bekon slaninu i papriku na štapiće, mladi luk na kolutove, pelat paradajza na kocke, a crni luk i peršun sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, te dodati papriku, bukovače i šitake pa dinstati uz povremeno dolivanje supe. Kada bukovače i šitake omekšaju, dodati šampinjone, mladi luk i pelat paradajza, pa nastaviti sa dinstanjem.
3. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, hladnu zapršku (mešavinu vode i brašna) i začiniti po ukusu. U gotovo jelo umešati neutralnu i kiselu pavlaku, posuti peršunom i služiti uz pire krompir.
0 comments:
Post a Comment