Tuesday, May 14, 2013

Gulaš od pečuraka

Gulaš od pečuraka



Potrebno je (za 4 osobe):

Vreme pripreme: 50 minuta


  • 400 g šampinjona
  • 400 g bukovača
  • 400 g šitaka
  • 2 paprike babure
  • 1 veza mladog luka
  • 300 g pelata paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 dl kisele pavlake
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 100 g bekon slanine
  • 1/2 veze peršuna
  • 5 dl goveđe supe
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • začin C, biber



Priprema:


1. Pečurke oprati i iseći na četvrtine, bekon slaninu i papriku na štapiće, mladi luk na kolutove, pelat paradajza na kocke, a crni luk i peršun sitno iseckati.

2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, te dodati papriku, bukovače i šitake pa dinstati uz povremeno dolivanje supe. Kada bukovače i šitake omekšaju, dodati šampinjone, mladi luk i pelat paradajza, pa nastaviti sa dinstanjem.

3. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, hladnu zapršku (mešavinu vode i brašna) i začiniti po ukusu. U gotovo jelo umešati neutralnu i kiselu pavlaku, posuti peršunom i služiti uz pire krompir.

0 comments:

Post a Comment