Wednesday, May 15, 2013

Seoski gulaš

Seoski gulaš








Sastojci:


  • 500 g junećeg mesa,
  • 50 g dimljene slanine,
  • 300 g paprike babure,
  • 400 g paradajz pelata,
  • 1 veća glavica crnog luka,
  • 2 kašike rendanog parmezana,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 dl crnog vina,
  • 1 kašičica ruzmarina,
  • 1 lovorov list,
  • peršunov list,
  • 3 kašike ulja,
  • biber, so,
  • 500 g barenog krompira.



Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti meso isečeno na kocke veličine zalogaja. Dodati sitno iseckanu slaninu i sitno iseckan crni i beli luk. Pržiti 5 minuta, pa dodati iseckanu papriku i isitnjen paradajz pelat.

Poklopiti šerpu i kuvati oko 15 minuta. Nakon toga, sipati vino i po potrebi vodu. Gulaš posoliti i pobiberiti.

Pred kraj dinstanja dodati ruzmarin, lovorov list i parmezan. Na kraju dekorisati sitno iseckanim listom peršuna. Poslužiti sa barenim krompirom.

0 comments:

Post a Comment