Sastojci:
- 500 g junećeg mesa,
- 50 g dimljene slanine,
- 300 g paprike babure,
- 400 g paradajz pelata,
- 1 veća glavica crnog luka,
- 2 kašike rendanog parmezana,
- 2 čena belog luka,
- 2 dl crnog vina,
- 1 kašičica ruzmarina,
- 1 lovorov list,
- peršunov list,
- 3 kašike ulja,
- biber, so,
- 500 g barenog krompira.
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti meso isečeno na kocke veličine zalogaja. Dodati sitno iseckanu slaninu i sitno iseckan crni i beli luk. Pržiti 5 minuta, pa dodati iseckanu papriku i isitnjen paradajz pelat.
Poklopiti šerpu i kuvati oko 15 minuta. Nakon toga, sipati vino i po potrebi vodu. Gulaš posoliti i pobiberiti.
Pred kraj dinstanja dodati ruzmarin, lovorov list i parmezan. Na kraju dekorisati sitno iseckanim listom peršuna. Poslužiti sa barenim krompirom.
0 comments:
Post a Comment