Friday, May 17, 2013

Gulaš od pečuraka

Gulaš od pečuraka



Sastojci:
• 1 kg svežih pečuraka
• 75 gr dimljene slanine
• 1 zelena paprika babura
• 4 struka mladog luka
• 4 paradajza
• 3 kašičice slatke aleve paprike
• malo soli i bibera
• 1 kašičica majčine dušice
• 1 pakovanje kisele ili slatke pavlake
• 1 veza peršuna
• malo preliva u prahu

Priprema: Očistite pečurke, iseći ih na četvrtine ili na veće komade. Slaninu, opranu papriku i oljušteni luk iseći na kockice. Paradajz na trenutak spustiti u vrijuću vodu, skinuti kožicu, izvaditi semenke i iseći ga na duguljaste komade. Propržiti slaninu. Dodati kockice luka i paprike i pržiti 2 minuta. Dodati pečurke i pržiti još 2 minuta. zatim dodati slatku alevu papriku, malo soli, bibera, majčinu dušicu, kiselu i slatku pavlaku i sve dinstati još 15 minuta. Na kraju dodati seckani peršun i gulaš zgusnuti prelivom za pečenje. Servirati uz krompir pire.

0 comments:

Post a Comment