Vinski gulaš
Za 4 osobe potrebno je:
500 g govedine,
200 g krompira,
1 dl gustog soka od paradajza,
2 dl crvenog vina,
4 glavice crnog luka,
50 ml suncokretovog ulja,
kašika aleve paprike,
kašičica kima,
kašika suvih začina i so.
Meso isecite na komadiće jednake veličine i kratko ga ispecite na ulju u dubljoj šerpi. Izvadite ga i u toj masnoći izdinstajte krupno iseckani crni luk, vratite meso, dodajte kim, suve začine i 2,5 dl vode, pa pirjanite u poklopljenoj posudi na umerenoj temperaturi, povremeno dolivajući vodu. Pred kraj stavite alevu papriku, krompir isečen na kocke i paradajz sok. Krčkajte 10-ak minuta, sipajte vino i posolite. Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte.
Za 4 osobe potrebno je:
500 g govedine,
200 g krompira,
1 dl gustog soka od paradajza,
2 dl crvenog vina,
4 glavice crnog luka,
50 ml suncokretovog ulja,
kašika aleve paprike,
kašičica kima,
kašika suvih začina i so.
Meso isecite na komadiće jednake veličine i kratko ga ispecite na ulju u dubljoj šerpi. Izvadite ga i u toj masnoći izdinstajte krupno iseckani crni luk, vratite meso, dodajte kim, suve začine i 2,5 dl vode, pa pirjanite u poklopljenoj posudi na umerenoj temperaturi, povremeno dolivajući vodu. Pred kraj stavite alevu papriku, krompir isečen na kocke i paradajz sok. Krčkajte 10-ak minuta, sipajte vino i posolite. Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte.
0 comments:
Post a Comment