Esterhazi gulaš
POTREBNO JE
1 kg goveđeg mesa za gulaš, 500 g crnog luka, 2–3 kašike začinske paprike, 1–2 kašike svinjske masti, kašika rastopljenog maslaca, 3–4 čena belog luka, 2 kašike paradajz pirea, kašičica majčine dušice, kašika kapra, kašika sirćeta, 200 g smrznutog graška, 2 šargarepe, 100 g celera, 100 ml pavlake, kašika brašna, so, biber
PRIPREMA
Na zagrejanoj masti pržite seckani crni luk dok ne dobije zlatnožutu boje, dodajte mu majčinu dušicu, izgnječeni beli luka i kim. Skinite s vatre i umešajte začinsku papriku. Sipajte šoljicu vruće vode i vratite na vatru. Spustite meso sečeno na kocke, so, biber, paradajz pire i sirće. Zalijte s onoliko tople vode koliko je potrebno da meso ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko tri sata. Kolutove šargarepe, kocke celera i grašak propržite na zagrejanom maslacu. Pavlaku izmešajte s brašnom i umešajte u smesu s mesom. Dobro izmešajte i sastavite s proprženim povrćem. Kad sve omekša, skinite s vatre i pospite kaprom. Gulaš služite uz knedle od bajatog hleba.
POTREBNO JE
1 kg goveđeg mesa za gulaš, 500 g crnog luka, 2–3 kašike začinske paprike, 1–2 kašike svinjske masti, kašika rastopljenog maslaca, 3–4 čena belog luka, 2 kašike paradajz pirea, kašičica majčine dušice, kašika kapra, kašika sirćeta, 200 g smrznutog graška, 2 šargarepe, 100 g celera, 100 ml pavlake, kašika brašna, so, biber
PRIPREMA
Na zagrejanoj masti pržite seckani crni luk dok ne dobije zlatnožutu boje, dodajte mu majčinu dušicu, izgnječeni beli luka i kim. Skinite s vatre i umešajte začinsku papriku. Sipajte šoljicu vruće vode i vratite na vatru. Spustite meso sečeno na kocke, so, biber, paradajz pire i sirće. Zalijte s onoliko tople vode koliko je potrebno da meso ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko tri sata. Kolutove šargarepe, kocke celera i grašak propržite na zagrejanom maslacu. Pavlaku izmešajte s brašnom i umešajte u smesu s mesom. Dobro izmešajte i sastavite s proprženim povrćem. Kad sve omekša, skinite s vatre i pospite kaprom. Gulaš služite uz knedle od bajatog hleba.
0 comments:
Post a Comment