Wednesday, September 4, 2013

Segedinski gulaš

Segedinski gulaš



Potrebno (za 4 osobe):
1. 1 pile od oko 1,1kg,
2. 3 glavice luka,
3. 3 paradajza,
4. 2 mrkve,
5. 2,5 kg krompira,
6. mirođija,
7. slatka aleva paprika,
8. mast,
9. kim,so.

Priprema:
Pile očistite, operite i nasecite na komade. Na masti propržite naseckani luk i šargarepu isečenu na kolutove, pospite alevom paprikom i izmrvljenim kimom, pa dodajte nasečeno meso.

Posolite, zalijte vodom i dinstajte na laganoj vatri da meso relativno omekša. Tada dodajte krompir isečen na kockice i oljušten paradajz, narezan na kriške, dolijte još tople vode pa nastavite s kuvanjem da se meso i povrće skuvaju.

Gotov gulaš pospite sitno seckanom mirođijom.

0 comments:

Post a Comment