Sunday, September 8, 2013

Gulaš od svinjetine s kiselim kupusom

Gulaš od svinjetine s kiselim kupusom



SASTOJCI
1 kg svinjskog buta
750 g kiselog kupusa
60 g svinjske masti
200 g luka
50 g crvene paprike
malo kima
1,8 dl kisele pavlake

PRIPREMA
Na zagrejanoj masnoći propržite sitno naseckani luk do zlatnožute boje. Dodajte crvenu papriku, svinjetinu nasečenu na kockice i malo kima. Posolite, pobiberite i lagano dinstajte često nalivajući vodom.
Kiseli kupus naseckajte na deblje rezance i skuvajte posebno.
Kad meso i kupus omekšaju, pomešajte ih zajedno, zalijte pavlakom i pustite da sve lagano i kratko prokuva, a onda servirajte.
Možete slagati i naizmenično red gulaša, red kupusa, odozgo zaliti pavlakom i malo prodinstati.

0 comments:

Post a Comment