Gulaš od svinjetine s kiselim kupusom
SASTOJCI
1 kg svinjskog buta
750 g kiselog kupusa
60 g svinjske masti
200 g luka
50 g crvene paprike
malo kima
1,8 dl kisele pavlake
PRIPREMA
Na zagrejanoj masnoći propržite sitno naseckani luk do zlatnožute boje. Dodajte crvenu papriku, svinjetinu nasečenu na kockice i malo kima. Posolite, pobiberite i lagano dinstajte često nalivajući vodom.
Kiseli kupus naseckajte na deblje rezance i skuvajte posebno.
Kad meso i kupus omekšaju, pomešajte ih zajedno, zalijte pavlakom i pustite da sve lagano i kratko prokuva, a onda servirajte.
Možete slagati i naizmenično red gulaša, red kupusa, odozgo zaliti pavlakom i malo prodinstati.
SASTOJCI
1 kg svinjskog buta
750 g kiselog kupusa
60 g svinjske masti
200 g luka
50 g crvene paprike
malo kima
1,8 dl kisele pavlake
PRIPREMA
Na zagrejanoj masnoći propržite sitno naseckani luk do zlatnožute boje. Dodajte crvenu papriku, svinjetinu nasečenu na kockice i malo kima. Posolite, pobiberite i lagano dinstajte često nalivajući vodom.
Kiseli kupus naseckajte na deblje rezance i skuvajte posebno.
Kad meso i kupus omekšaju, pomešajte ih zajedno, zalijte pavlakom i pustite da sve lagano i kratko prokuva, a onda servirajte.
Možete slagati i naizmenično red gulaša, red kupusa, odozgo zaliti pavlakom i malo prodinstati.
0 comments:
Post a Comment