Gulaš od lignji sa palentom
POTREBNO JE
600 g lignji,
300 g crnog luka,
500 ml maslinovog ulja,
300 g oljuštenog paradajza,
500 ml crnog vina,
so, biber, peršun, pola kašičice šećera
ZA PALENTU
100 g palente,
100 g paradajza,
2 dl supe,
50 g margarina
PRIPREMA
Crni luk iseckajte i propržite. Kad postane staklast, pospite ga šećerom i sačekajte da se luk karamelizuje. Zatim u šerpu ubacite sitno seckani beli luk i očišćene lignje, pa nastavite da pržite još dvadesetak minuta. Začinite, potom dodajte crno vino i seckani paradajz i kuvajte još 20 minuta. U međuvremenu skuvajte palentu u dva decilitra supe, a pred kraj dodajte margarin i seckani paradajz.
POTREBNO JE
600 g lignji,
300 g crnog luka,
500 ml maslinovog ulja,
300 g oljuštenog paradajza,
500 ml crnog vina,
so, biber, peršun, pola kašičice šećera
ZA PALENTU
100 g palente,
100 g paradajza,
2 dl supe,
50 g margarina
PRIPREMA
Crni luk iseckajte i propržite. Kad postane staklast, pospite ga šećerom i sačekajte da se luk karamelizuje. Zatim u šerpu ubacite sitno seckani beli luk i očišćene lignje, pa nastavite da pržite još dvadesetak minuta. Začinite, potom dodajte crno vino i seckani paradajz i kuvajte još 20 minuta. U međuvremenu skuvajte palentu u dva decilitra supe, a pred kraj dodajte margarin i seckani paradajz.
0 comments:
Post a Comment