Gulaš od boškarina
POTREBNO JE
2 kg junećeg mesa,
1 kg luka,
100 g šargarepe,
koren celera,
peršunovo lišće,
so, biber,
2 dl pirea od paradajza,
grančica ruzmarina, list lovora,
0,5 l crnog vina,
100 ml maslinovog ulja
PRIPREMA
Luk sitno iseckajte, pa ga s narendanom šargarepom i celerom dinstajte na maslinovom ulju. Dodajte sitno seckan peršunov list i nastavite da dinstate na tišoj vatri. Po potrebi podlivajte pomalo vode. Meso isecite na kocke srednje veličine i dodajte povrću kada se dobro izdinsta, kad poprimi žutosmeđu boju. Posolite i pobiberite, dodajte pire od paradajza, grančicu ruzmarina i lovorov list. Nastavite da dinstate i po potrebi podlivajte vinom. Kuvajte oko dva i po sata dok meso sasvim ne omekša i dok se ne zgusne. Gotov gulaš mora biti zgusnut od povrća. Uz gulaš poslužite mekanu palentu, njoke ili neku kratku testeninu.
0 comments:
Post a Comment