Saturday, November 23, 2013

Gulaš od hobotnice



Za 4 osobe potrebno je:
500 g očišćene hobotnice,
2 glavice crnog luka,
3 čena belog luka,
200 g paradajz pirea,
jedna ljuta papričica ili kašika "tabasko" sosa,
1 dl belog vina,
jedna crvena paprika,
kašika iseckanog svežeg peršuna,
kašika maslinovog ulja,
so i
biber po ukusu.

U velikom tiganju na maslinovom ulju izdinstajte sitno iseckani crni luk, pa dodajte izdrobljeni beli luk. Posolite i promešajte, a zatim dodajte hobotnicu isečenu na komade, 2 dl vode i belo vino. Kada provri kuvajte 20 minuta, zatim stavite paradajz pire, sitno iseckanu ljutu i blagu crvenu papriku. Kuvajte još 10 minuta, na kraju začinite peršunom, a ukoliko je potrebno dosolite. Servirajte toplo.

0 comments:

Post a Comment